Co-lab Asecs

Asecs center, Jönköping

När Asecs center i Jönköping under hösten 2020 hörde av sig och önskade att vi tillsammans skulle skapa en yta för coworking var vi inte sena på att nappa. Ytan skulle innehålla olika mötesplatser och kontorsarbetsplatser med enskilda skrivbord. Här ville vi skapa en kontorsmiljö som känns öppen, funktionell, rolig och urban och samtidigt ville vi passa på att presentera oss.

Längst in i lokalen skapar fåtöljer och soffa från HAY en skön loungemiljö och tillsammans med mattan från Golvabia förstärks känslan av vardagsrum. Lamporna över soffbordet, tavlorna och hyllan på väggen och växter gör denna miljö än mer ombonad och trevlig. Möblemanget bjuder in till ett avslappnat möte över en god kopp kaffe. Detta, lite lägre sittande, ger en trivsam arbetsmiljö som kanske är det som behövs för att skapa motivation att ta tag i nästa steg i jobbprojektet.

Runda bord bjuder in till kreativa möten där alla kan delta på samma villkor. Samtidigt ger bordsytan generöst med plats för allt man kan behöva få plats med. Att i kontorsinredningen skapa mötesplatser tror vi är en viktig del för att gynna kreativiteten på en arbetsplats.

"Jag ville skapa rum-i-rummet med hjälp av olika färgområden som med sina olika kulörer, nyanser och kombinationer skapa känslor av fokus, avkoppling, arbete, kreativitet och motivation."

Vill du ha en bra arbetsplats ska du naturligtvis välja höj- och sänkbara skrivbord till kontoret oavsett om det gäller till hemarbetsplatsen eller på jobbet. Så även om man på ett co-workingställe bara jobbar en stund vid skrivbordet väljer vi naturligtvis elbord som är höj- och sänkbara. Till varje skrivbord har vi dessutom ställt en kontorsstol, Capisco Puls från HÅG, som inbjuder till ett aktivt sittande.
Arbetsplatserna delas av med bordsskärmar från Götessons. Dessa bordsskärmar tillsammans med mycket textilier skapar också en bättre ljudmiljö. Att jobba även för en bra ljudmiljö på arbetsplatsen är oerhört viktigt för att kunna ge de anställda större möjlighet att koncentrera sig på arbetet och orka vara koncentrerade.

På ytan vi disponerade ville vi också ha ett bord med barbordshöjd. Runt ett sådant här bord tänker vi oss att man på kontoret kan ha ett kort och väldigt effektivt möte eller kanske ha korta avstämningar under dagen.

Vi har också en lång soffa med ett par mindre bord i miljön på co-labs Asecs. När vi inreder lunchrum har vi ofta med en soffa med lite högre sitthöjd. Den här typen av soffa ger plats till många samtidigt som den till skillnad från en stol alltid står still och inte slamrar när någon reser sig.

Asecs har sedan länge ett samarbete med Yellon för den visuella upplevelsen av köpcentret. Till vår coworking hjälpte de till att formge de snygga texterna och budskapen på fönstren.

Varumärken i detta projekt

Visa alla varumärken
×
facebook2 instagram